Ara que s’acosta l’hivern, una
recepta que s’agraeix en èpoques de fred rigorós: la sopa de ceba.
L’Avi Cassà me la va fer
descobrir fa molt temps, perquè almenys un cop a l’any en mengem, i sempre em
parlava del primer cop que la va tastar a Paris, al restaurant “Au pied de
cochon”. Em va fer molta il·lusió celebrar els meus 31 en aquest emplaçament
emulant a l’Avi.
A part del cantó sentimental,
gastronòmicament parlant està boníssima!
Els ingredients necessaris per
a quatre persones són els següents:
4 cebes grans
4 cullerades soperes d’oli d’oliva
40 gr. de mantega
30 gr. de farina
2 dl. de vi blanc sec
1 l. de caldo
3 rovells d’ou
1 dl. de vi de Madeira o Oporto
Pa sec
Formatge gruyère ratllat
2 dents d’all
1 manat d’herbes
Llesques de pa torrat
Sal
Es tallen les cebes a la
juliana i es saltegen en una paella amb la mantega i l’oli. Es remouen durant
la cocció, sempre a foc molt suau, amb una espàtula de fusta fins que estiguin
daurades. S’hi aboca la farina i es remou fins que es dauri també. Es tira el vi
blanc, el caldo, es salpebra, s’incorporen les dents d’all picades i les
herbes. Es porta a ebullició i continua la cocció durant una hora.
Seguidament es barregen els
rovell amb el vi i s’aboca poc a poc a la sopa mentre es va remenant.
S’escalfa el forn a 220 graus i
es reparteix la sopa en 4 bols, s’hi posa el pa torrat i el formatge ratllat. S’introdueixen
les soperes al forn, gratinant al bany maria fins que la superfície es vegi
daurada i el formatge s’hagi desfet. Es serveix molt calent.
Bon profit!
Suposo que ja ho hauràs imaginat però és que m'encanta aquesta entrada!! Moltes gràcies per la recepta!
ResponEliminaM'enrecordo de la primera sopa de ceba que vaig intentar fer, puaj! Vaig calcular malament i va sortir massa llitres d'aigua per només 4 cebes...
Ja m'explicaràs com et va el segon intent, i si necessites una catadora m'avises jejejeje
Elimina