dimarts, 11 de desembre del 2012

Sopa de ceba



Ara que s’acosta l’hivern, una recepta que s’agraeix en èpoques de fred rigorós: la sopa de ceba.

L’Avi Cassà me la va fer descobrir fa molt temps, perquè almenys un cop a l’any en mengem, i sempre em parlava del primer cop que la va tastar a Paris, al restaurant “Au pied de cochon”. Em va fer molta il·lusió celebrar els meus 31 en aquest emplaçament emulant a l’Avi.

A part del cantó sentimental, gastronòmicament parlant està boníssima!

Els ingredients necessaris per a quatre persones són els següents:
4 cebes grans
4 cullerades soperes d’oli d’oliva
40 gr. de mantega
30 gr. de farina
2 dl. de vi blanc sec
1 l. de caldo
3 rovells d’ou
1 dl. de vi de Madeira o Oporto
Pa sec
Formatge gruyère ratllat
2 dents d’all
1 manat d’herbes
Llesques de pa torrat
Sal

Es tallen les cebes a la juliana i es saltegen en una paella amb la mantega i l’oli. Es remouen durant la cocció, sempre a foc molt suau, amb una espàtula de fusta fins que estiguin daurades. S’hi aboca la farina i es remou fins que es dauri també. Es tira el vi blanc, el caldo, es salpebra, s’incorporen les dents d’all picades i les herbes. Es porta a ebullició i continua la cocció durant una hora.
Seguidament es barregen els rovell amb el vi i s’aboca poc a poc a la sopa mentre es va remenant.

S’escalfa el forn a 220 graus i es reparteix la sopa en 4 bols, s’hi posa el pa torrat i el formatge ratllat. S’introdueixen les soperes al forn, gratinant al bany maria fins que la superfície es vegi daurada i el formatge s’hagi desfet. Es serveix molt calent.

Bon profit!


2 comentaris:

  1. Suposo que ja ho hauràs imaginat però és que m'encanta aquesta entrada!! Moltes gràcies per la recepta!
    M'enrecordo de la primera sopa de ceba que vaig intentar fer, puaj! Vaig calcular malament i va sortir massa llitres d'aigua per només 4 cebes...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja m'explicaràs com et va el segon intent, i si necessites una catadora m'avises jejejeje

      Elimina