No havíem estat a Euskadi des que vam anar a animar en
Pau quan va córrer la Zegama, una de les maratons de muntanya més emblemàtiques
i dures del calendari de curses mundials. I quan aquest estiu van venir a
Catalunya en Gorka i la Leire, els quals vam conèixer a la Senda de Camille,
els vam prometre que pujaríem pel primer pont que tinguéssim lliure, així que a
principis de desembre vam viatjar cap al País Basc.
El trajecte es fa pesadet fins a Lleida, més tard passar per
Saragossa, Logronyo, i finalment Amurrio, poble que va veure néixer en Gorka i la
nostra destinació final, afortunadament per autopista és més ràpid. No vulgueu saber el
que ens ha costat en peatges, sort que ens hem allotjat a casa d’ells. Per cert, quina
preciositat de casa, molt moderna i funcional, digna d’aparèixer en revistes de
decoració.
Després d’una petita descoberta pels voltants d’Amurrio,
ja vam anar de tapes a diversos locals, i finalment vam conèixer un
"txoko", és a dir una cuina equipada muntada normalment en un garatge. Molt
pràctic si tens gent a casa, i encara que no en tinguin, també ho fan servir i
la cuina de la casa no s’usa.
Si a més hi instal·les un bany, ja és ideal, i si pots
muntar un mini gimnàs i armaris amb la roba d’esport, ja ratlla la perfecció.
Vam dormir fantàsticament bé, sense sentir sorolls, i
l’endemà vam marxar per conèixer el poble mariner de Bakio, i més endavant
l’ermita de San Juan de Gaztelugatxe. Molt bonica.
Teníem gana i vam anar a dinar a un altre poble mariner, Bermeo,
on un amic d’en Gorka ens va fer una visita guiada.
Cap a mitja tarda vam enfilar cap a Durango, volíem
conèixer on va néixer la Leire. Molt xulo i amb molta "vidilla", llàstima que
anàvem tips i no vam aprofitar el "tapeo". A la nit sí vam degustar sengles
hamburgueses a Amurrio, que havíem d’agafar forces per l’ascensió al Tologorri
l’endemà.
Va ser una sortida molt bonica però ens esperava una “alubiada” amb
la “cuadrilla” del Gorka per dinar, això vol dir que per molt que voltéssim per
Bilbao a la tarda-vespre, el meu sopar va ser una infusió de poliol amb un
Almax.
La idea era marxar el dissabte després de dinar, però
després d’una “alubiada” qui és el maco que es posa sis hores en un cotxe? Així
que diumenge al matí després d’esmorzar el pa boníssim made in Gorka’s ama, ens
vam dirigir a Lleida, on vam dinar amb la Romina i el Marcos, que voltaven per
allà.
Un pont molt ben aprofitat, amb bona companyia. Ens ho
vam passar molt bé.
Eskerrik asko!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada