Mica
en mica anem coneixent racons molt bonics de l’Aragó. Pel febrer va ser el torn
d’Alquézar i el castell de Loarre, ja ressenyat en el seu moment, i en aquesta
ocasió el monestir de San Juan de la Peña. Ruta cultural sense oblidar la
gastronomia de la zona.
Dissabte
amb molta calma vam dirigir-nos a uns vint quilòmetres de Jaca, concretament al
terme municipal de Santa Cruz de la Serós. Teníem por del mal temps perquè el
trajecte el vam iniciar amb pluja i pensàvem que l’acabaríem amb neu, però
afortunadament ni una cosa ni l’altra, fred sí, però és el mínim que es pot
esperar a ple mes de novembre.
El
monestir està situat en un indret de gran bellesa natural, que els colors de la
tardor realcen, però també té molta importància històrica, ja que diversos reis
d’Aragó foren enterrats en el panteó.
Vam
fer una caminada pels voltants per apreciar l’entorn...
...i
una vista guiada per tal de conèixer les vicissituds de l’edifici.
Un
entrecot amb verdures a la brasa va cloure l’excursió.
L’endemà
vam anar a la finca Valonga, a Belver de Cinca, per conèixer la bodega i la
resta de negoci de la família Ferrer, com és l’oli, les nous i la cervesa
artesana.
Realment
una visita molt interessant i curiosa perquè seria l’equivalent a una antiga
colònia industrial però centrat en explotació agropecuària. Fins i tot vam
veure l’antiga escola, que albergava els fills de les 40 famílies que hi havien
viscut, una de les aules es conserva exactament igual, amb foto del “Caudillo”
inclosa.
Per
treure’ns el mal rotllo, res com anar a fer una cargolada al Mesón La Litera de
Binéfar.
Un cap de setmana molt ben aprofitat!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada