dimarts, 19 de novembre del 2013

Ruta cultural i gastronòmica per Aragó



Mica en mica anem coneixent racons molt bonics de l’Aragó. Pel febrer va ser el torn d’Alquézar i el castell de Loarre, ja ressenyat en el seu moment, i en aquesta ocasió el monestir de San Juan de la Peña. Ruta cultural sense oblidar la gastronomia de la zona.

Dissabte amb molta calma vam dirigir-nos a uns vint quilòmetres de Jaca, concretament al terme municipal de Santa Cruz de la Serós. Teníem por del mal temps perquè el trajecte el vam iniciar amb pluja i pensàvem que l’acabaríem amb neu, però afortunadament ni una cosa ni l’altra, fred sí, però és el mínim que es pot esperar a ple mes de novembre.

El monestir està situat en un indret de gran bellesa natural, que els colors de la tardor realcen, però també té molta importància històrica, ja que diversos reis d’Aragó foren enterrats en el panteó.

Vam fer una caminada pels voltants per apreciar l’entorn...


...i una vista guiada per tal de conèixer les vicissituds de l’edifici.



Un entrecot amb verdures a la brasa va cloure l’excursió.

L’endemà vam anar a la finca Valonga, a Belver de Cinca, per conèixer la bodega i la resta de negoci de la família Ferrer, com és l’oli, les nous i la cervesa artesana.


Realment una visita molt interessant i curiosa perquè seria l’equivalent a una antiga colònia industrial però centrat en explotació agropecuària. Fins i tot vam veure l’antiga escola, que albergava els fills de les 40 famílies que hi havien viscut, una de les aules es conserva exactament igual, amb foto del “Caudillo” inclosa.


Per treure’ns el mal rotllo, res com anar a fer una cargolada al Mesón La Litera de Binéfar.


Un cap de setmana molt ben aprofitat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada