Un plat molt típic de França són les creps. Heus aquí la recepta que m’ha passat l’Emilie, la noia francesa amb qui vaig compartir pis durant la meva estada a Lyon.
Els ingredients que es necessiten per preparar 12 creps són:
250 grams de farina
Mig litre de llet
2 ous
1 cullera sopera d’oli
1 polsim de sal
Primer afegir la farina, seguidament els ous, l’oli, la sal i una mica de llet. Barrejar amb una cullera de fusta mentre anem afegint la resta de llet. La pasta resultant ha de ser líquida i s’ha de deixar reposar durant una hora.
Un cop la pasta està reposada, agafem una paella no molt gran, hi tirem una mica d’oli que hem de deixar escalfar a foc mitjà. Un cop l’oli està calent, tirar una mica de pasta que escamparem bé en el fons de la paella.
Amb una espàtula cal comprovar que la crep està daurada, aleshores cal girar-la per coure-la de l’altre costat. Un cop acabada deixar-la en un plat.
Tornar a afegir oli a la paella i repetir l’operació fins que no quedi pasta. Recordar d’anar apilant les creps unes sobre les altres en el mateix plat, i no deixar-les lluny de la paella per conservar la calor.
Les podeu omplir del que vulgueu, dolç o salat segons el gust.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada